Feestweekeinde Stichting Birgen di Rosario

Op 13 januari 2018 vierde Stichting Birgen di Rosario haar 75-jarig jubileum met ondermeer iedereen die de stichting heeft ondersteund en bijgedragen aan het bestaan en uitbreiding van de stichting.  Tevens vond ’s morgens op 14 januari een Heilige Mis plaats in het Kapel van Huize Welgelegen (Habaai) en werden ‘s avonds lichtjes in de vorm van 75 aangemaakt.

Stichting Birgen di Rosario beheert vier voorzieningen, namelijk Richardushuis, Nos Lanterno, Huize Welgelegen en Dagopvang Mi Amparo. Tijdens de viering van haar jubileum op 13 januari droeg de stichting een warm hart toe aan het personeel van deze voorzieningen. Ook aan de gepensioneerden en de oude en de huidige bestuursleden, die met hun inzet een bijdrage hebben geleverd aan het succes van de stichting. Bovendien werden de sponsoren bedankt voor hun steun aan Stichting Birgen di Rosario.

Directrice Indra Rossen-Lucasius gaf aan dat een nieuwe fase is aangebroken voor de stichting. In deze fase is het essentieel om belangrijke onderwerpen aan te kaarten zoals de toenemende vergrijzing in de samenleving, de complexiteit en draagkracht van de zorg. Deze punten moeten onderdeel uitmaken van een beleid voor de ouderenzorg, bestaande uit een realistische kostenbegroting en financiering, benadrukte mevrouw Rossen-Lucasius. “Ouderenzorg moet meer aandacht krijgen en zelfs een prioriteit worden.”

Aansluitend aan de toespraak van de directrice, deelde Minister Hensley Koeiman het nieuws dat de overheid momenteel een beleid aan het ontwikkelen is voor de ouderenzorg. Overigens gaf Minister Zita Jesus-Leito aan dat de stichting haar stempel binnen de gemeenschap heeft verdiend. “Preventie is een prioriteit van mijn collega Minister Suzy Camelia-Römer en Stichting Birgen di Rosario kan in de toekomst voorlichting geven over gezond en vitaal ouder worden.” Minister Zita Jesus-Leito was aanwezig als vervanging voor Minister Suzy Camelia-Römer die momenteel in het buitenland is. Tevens uitten beide aanwezige ministers hun waardering en respect voor het personeel die dagelijks zorg en liefde bieden aan de ouderen.

De volgende dag vond de Heilige Mis ‘s morgens plaats in het Kapel van Huize Welgelegen (Habaai). Tevens kon men ‘s avonds bij de ingang van Huize Welgelegen (Habaai) lichtjes bewonderen die gevormd zijn tot het nummer 75. Deze lichtjes zijn een donatie van Refineria Isla.