Tweede editie van Kurá di Kuenta

Op zaterdag 29 september vond de boekpresentatie plaats van het project ‘Kurá di Kuenta’ te Hòfi Wayaká. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Wintertuin Curaçao en heeft als doel om verhalen van senioren burgers te verzamelen en ouderen uit hun isolement te halen. De eerste editie van dit project vond in 2017 plaats met senioren burgers van Stichting Birgen di Rosario. Deze editie was een daverend succes, waardoor Wintertuin Curaçao besloot om dit project nogmaals uit te voeren met de ouderen van Stichting Birgen di Rosario.

Tien cliënten van Stichting Birgen di Rosario hebben vijf maanden lang begeleiding gekregen van schrijver Ingomar Martie om hun verhalen op te schrijven. Wintertuin Curaçao heeft vervolgens deze verhalen in een boek gebundeld. De thema’s die aan bod kwamen waren onder andere liefde, natuur, feest, kruiden, geschiedenis, dromen, eten, werk en spelletjes van vroeger.