Samen sterk staan voor de ouderen

In februari 2020 heeft Ian van der Wurff het initiatief genomen om een fundraising te starten voor ouderen op Curaçao en Bonaire. Door zijn deelname aan de triatlon Ironman, die naar planning op 21 juni in Nederland plaatsvindt, hoopt deze 20-jarige sportieve jongeman minstens €5000 in te zamelen. Inmiddels is er al ongeveer €2000 in kas en roept Ian de gemeenschap op om online of bij Multimart meer geld te doneren.

Ian raakte geïnspireerd door een vriend van zijn neef die de bewustwording over mentale problemen onder jongeren wilde vergroten. Deze vriend nam deel aan de triatlon Ironman om geld in te zamelen voor dit goede doel. Ian kwam hierdoor op het idee om ook te trainen voor deze triatlon en tegelijkertijd een fundraising te starten voor een goed doel, namelijk Stichting Birgen di Rosario op Curaçao en het project ‘Maatjes voor ouderen’ op Bonaire. “Ik heb altijd een zwak gehad voor ouderen en wil graag iets terug doen voor de generatie die een bijdrage heeft geleverd aan de opbouw van het eiland. Ik ben nog jong en vitaal en ik kies ervoor om te sporten voor een goed doel. Laten we samen sterk staan voor de ouderen!”, volgens Ian. De gemeenschap kan dit initiatief steunen door online geld te doneren via de website Whydonate.nl (https://bit.ly/2Thz4ie) of via de donatiebox in de winkels van Multimart op Curaçao en Bonaire. Bedrijven kunnen Multimart ook benaderen om sponsor te worden en in de ruil daarvoor wordt hun logo op het sporttenue geplaatst dat Ian zal aantrekken tijdens Ironman. Donaties kunnen uiterlijk op 22 juni gegeven worden.

Ian van der Wurff is geboren op Curaçao en woont sinds zijn 5de jaar in Nederland. Ondanks hij zo lang in Nederland woont, voelt Ian nog steeds een binding met het eiland. Hij heeft ongeveer 5 maanden stage gelopen op de Marketing afdeling van Multimart Curaçao en hij mocht ook een aantal weken bij Building Depot ervaring opdoen. Ian is de afgelopen 8 maanden keihard aan het trainen om deel te nemen aan Ironman. Deze triatlon bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen binnen 17 uur. Om zich voor te bereiden op deze zware uitdaging traint hij twee keren per dag om 5 uur s’ morgens vroeg en ‘s avonds na het werk. Gemiddeld sport hij 20 uren per week. Op 21 juni kan Ian’s deelname aan Ironman op de voet gevolgd worden via de livestream op de website van Ironman. Zijn startnummer zal hij op 20 juni bekendmaken op de Facebookpagina van Multimart.