Jerusalema Challenge

Het lied ‘Jerusalema’ is een gospellied van de artiest Master KG die afkomstig is van Zuid-Afrika. In het lied wordt er gevraagd voor bescherming en begeleiding op de kruistocht naar Jerusalem, dat beschouwd wordt als hét huis van religieuze personen. Dit lied werd op 29 november 2019 gelanceerd en het werd wereldwijd razend populair toen men startte met de ‘Jerusalema Challenge’. Het doel van de ‘Jerusalema Challenge’ is om meer positiviteit te creëren.

Er waren verschillende initiatieven binnen Fundashon Birgen di Rosario (Birgen) om de ‘Jerusalema Challenge’ te organiseren. Een commissie werd gevormd om dit doel te realiseren. De commissie bestond uit Urni Victoria, Margela Pieternella, Carmen Haseth-Garcia, Corriena Alberto i Danilda Pieternelle. In de maand september 2020 participeerden elke week ongeveer 40 collega’s aan een danstraining onder begeleiding van choreograaf Ivan Felipa. Dankzij de commissie en deze collega’s kon de stichting iets unieks creëren! Tevens bracht dit initiatief de collega’s van Birgen dichterbij elkaar.