Huntu grandi den mi bario

Huntu grandi den mi bario

Op 11 januari 2018 lanceerde Stichting Birgen di Rosario in samenwerking met Fundashon Ansiano Foster Plan het project ‘Huntu grandi den mi bario’. Senioren burgers vanaf 60 jaar oud die in de buurten Wishi, Marchena, St. Helena, Welgelegen en omliggende omgeving wonen, kunnen elke donderdag aansluiten met de activiteiten die plaatsvinden in Hòfi Wayaká.

Het doel van dit project is om ouderen uit hun isolement te halen en de participatie in de samenleving te stimuleren. De activiteiten worden onder leiding van Pasadia Mi Amparo georganiseerd van 9 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags. Op verschillende manieren trachten de stichtingen om de mentale en fysieke gezondheid van ouderen te bevorderen. Tot nu toe hebben 17 ouderen zich aangemeld die onderling kunnen discussiëren over verschillende actuele onderwerpen, kennis uitwisselen en meedoen aan gymnastiek en groepspelen. Tevens wordt er op deze dag voor eten en drinken gezorgd. De contributie om deel te nemen is slechts Naf 5 per persoon per week. Voor meer informatie over deelname aan dit project, kunt u bellen naar 462-4247 toestel 1111 of 1100.